Rosberg: „Zabrinut sam za Micka Schumachera“

Motorsports: ADAC Formel 4, Oschersleben, Training, Mick Schumacher (GER, Van Amersfoort Racing) gewinnt sein erstes Rennen in der F4, winning first race *** Local Caption *** +++ www.hoch-zwei.net +++ copyright: Juergen Tap / Hoch Zwei +++

Nico Rosberg izjavio je da je zabrinut da Mick Schumacher neće moći da uživa u svojoj trkačkoj karijeri, s obzirom na nadzor koji ga okružuje.

Mick, šesnaestogodišnji sin sedmostrukog svetskog šampiona Formule 1, Michaela Schumachera, napredovao je u Nemačkoj Formuli 4, završivši kao deseti na kraju ove sezone. Ovaj tinejdžer izgubio je od Nica Rosberga na Mercedes Stars and Cars događaju. Mick je dobio priliku da učestvuje na ovom takmičenju, nakon što ga je izabrala publika, glasajući.

Rosberg, koji je i sam sin šampiona iz 1982. godine, smatra da na duže staze, Mick neće uživati u svojoj trkačkoj karijeri zbog nadzora pod kojim se konstantno nalazi.

“ Micku je gore nego meni. Nalazi se pod konstantnim nadzorom. Bio sam u sličnoj situaciji. To je velika šteta. Sigurno mu kvari užitak trkanja. Ipak, to je nešto što mora da prihvati i sa tim živi. Pratim njegove rezultate, nadam se da ga sve ovo neće ometati i da će uspeti da uživa u trkama. “

Na istom događaju, aktuelni šampion, Lewis Hamilton, upitan je da li ima neki savet za mladog vozača, odgovorio je – Njemu nije potreban moj savet u ovom trenutku. Neka prati šta je radio njegov otac, ipak je on najbolji mogući uzor. On je legenda našeg sporta.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video