Auto trke Formula 1

Rosberg se nada het triku u Monaku

Svež nakon prve pobede u sezoni u Španiji, Nico Rosberg odlazi u svoj „dom“ u Monako, gde se održava sledeća trka, i željan je da nastavi svoj pobednički niz, sa trećim uspehom u nizu.

Vozač Mercedesa je sebe proglasio specijalistom Monaka u poslednjih nekoliko godina, gde je trijumfovao u 2013. i 2014.godini, kao i drugo mesto u 2012.

Bez Nemačke u kalendaru, Rosberg – koji živi u Kneževini – smatra trku u Monte Karlu prilikom na impresionira na svom terenu i želi da nastavi da vrši pritisak na vodećeg u šampionatu, timskog kolegu Lewisa Hamiltona, nakon što je smanjio prednost u odnosu na njega.

„Imali smo savršen vikend u Španiji, i za mene lično, to je dobro jer se malo smanjio jaz u poenima. Ima još dosta u sezoni, tako da je sve tu i spremni smo da se borimo iz trke u trku. Sledeći je Monako – najlegendarniji, uzbudljiviji i izazovniji događaj u kalendaru. Tokom celog vikenda atmosfera je veoma, veoma posebna.

„To je domaća trka za mene, i čudno je samo odšetati ili uzeti skuter i otići do trkačke staze – ali je vrlo kul spavati u svom krevetu svake noći! Sama staza ima veoma karakteristična podešavanja, i mi smo isprobali neka na testiranju u Barseloni, pošto poslednji sektor ima dosta uske uglove, koji su prilično reprezentativni.

„Bolid je veoma dobar, tako da sam optimističan i spreman za ovu trku. Ako bude sve glatko od početka, vikend će biti dobar, tako da se zaista radujem tome.“

 

Foto: www.topgear.com

Video