Rosberg potvrdio formu na drugom treningu

Akcija na prvom treningu je krenula od samog starta Nakon kratkog perioda, tokom koga su na vrhu bili Grosjean i Verstappen, Mercedesovi vozači su izašli na stazu i postavili najbolja vremena. Hamilton je u početku bio najbrži sa 1m34.877s, dok je Rosberg imao četiri desetinke zaostatka. Najbliži pratilac u tim trenucima im je bio Hulkenberg, ali sa više od jedne sekunde zaostatka. Njega je nešto kasnije za desetinku nadmašio Vettel, a ubrzo je i sesija morala da bude prekinuta pošto je Grosjean izleteo u šljunak u Luffield krivini i zaglavio se.

Prekid nije dugo trajao, a na stazu su prvi izašli vozači Red Bulla. Oni su napravili odličan napredak pošto se Kvyat probio na drugo mesto sa desetinkom zaostatka za Hamiltonom, dok je Ricciardo skočio na šesto mesto. Potom je na stazu izašao Alonso koji je kao i Grosjean izleteo u Luffield krivini, ali je on za razliku od Francuza uspeo svoj bolid da vrati na stazu.

Prve krugove na srednje-tvrdim gumama su vozili Rosberg i Vettel i oni su logično postavili nova najbolja vremena. Rosberg je vozio 1m34.155, dok je Vettel zaostao tri desetinke. Hamilton je potom u svom prvom krugu na mekšoj gumi zabeležio treće vreme. Raikkonen je potom zabeležio drugo vreme koje je vilo svega dve stotinke bolje od Vettelovog.

Poslednjih pola sata je po običaju prošlo u znaku testiranja trkačkog tempa, a petnaestak minuta pre kraja je na kratko istaknuta crvena zastava zbog manjeg izletanja Merhija.

Do kraja nije bilo značajnijih dešavanja i konačan plasman prvih deset je bio Rosberg, Raikkonen, Vettel, Hamilton, Kvyat, Ricciardo, Verstappen, Hulkenberg, Sainz i Massa.

20150703_144034000_iOS

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video