Rosberg pobedio Hamiltona i u Brazilu

Timove je u nedelju dočekalo delimično oblačno vreme, ali padavina nije bilo, tako da start mogao da protekne po planu. Sam start je protekao bez većih promena u vrhu, a najbolje je kranuo Bottas koji se sa sedme pozicije odmah probio iza dva Ferrarija.

Situacija je u uvodnim krugovima bila mirna, a jedina stvar vredna pomena je bio Ricciardov odlazak na promenu guma već u 4. krugu.

Prvi pit stopovi su krenuli ranije nego što se očekivalo. Već u 11. krugu su počele promene i u naredna tri kruga su svi prešli na srednje tvrdu komponentu, a promena u plasmanu nije bilo.

Mercedesi su otvorili prednost od oko 6 sekundi nad Vettelom do 20. kruga i bili su priločno blizu jedan drugoga. Hamilton je čak imao mogućnost da koristi DRS, ali nije uspevao da se dovoljno približi Rosbergu na glavnom pravcu. Vettel je u 33. krugu prvi otišao na drugu promenu guma i on je prešao na meke gume. U sledeća dva kruga su gume promenili i Rosberg i Hamilton, a oni su ostali na srednje tvrdim.

Rastojanje između prve trojice je ostalo isto, dok je Raikkonen ostao na stazi i prešao na drugu strategiju.

Rastojanje između dva Mercedesa je ostalo oko tri sekunde, dok je Vettel bio još šest iza Hamiltona, a jedini problem koji su imali je bilo to što je ispred njih bilo dosta saobraćaja.

Vettel je u 48. krugu otišao na poslednju promenu guma, a Mercedes ga je ponovo ispratio u narednim krugovima.

Hamilton je nakon ovog stajanja krenuo u napad i ubrzo je smanjio zaostatak za timskim kolegom, ali je bilo jako teško napasti zbog velikog broja vozača koji su zaostajali za ceo krug. Britanac je u tom periodu i prilično trošio gume i na kraju nije mogao da odgovori na Rosbergov tempo pa je morao da se zadovolji drugim mestom.

Rosberg je tako došao do još jedne važne pobede kojom je obezbedio drugo mesto u šampionatu vozača. Iza drugoplasiranog Hamiltona je bio Vettel, četvrti Raikkonen, peti Bottas, šesti Hulkenberg, sedmi Kvyat, osmi Massa, deveti Grosjean, a deseti Verstappen koji je vozio fantastičnu trku i u direktnom duelu sa Maldonadom obezbedio jedan bod.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video