Rosberg optimistično čeka početak sezone

Nico se najviše fokusirao na podešavanja bolida na srednjem mekim gumama, međutim i pored toga njegovo vreme je ostalo najbolje.

Kada se pogleda celokupno testiranje moglo bi se reći da je Nico Rosberg blagi pobednik uvoda u sezonu. On kaže da vrh tabele za njega znači malu prednost u odnosu na najvećeg konkurenta i timskog kolegu Luisa Hamiltona. Nemac je svoje najbolje vreme postavio u petak – 1.22.7, a za sve ovo vreme testiranja u Barseloni niko se nije spustio ispod 1.23. I zaista je Nico bio neverovatno brz ovih dana. Zanimljivo je da nije koristio super meke gume i to najbolje oslikava dominantost i snagu Mercedesa kao i formu sa kojom Nico Rosberg dočekuje početak sezone.

„Zadovoljan sam što sam bio najbrži,“ rekao je Nico. „Naravno da ovo ništa ne znači, ali vam daje ono malo neophodnog samopouzdanja pred početak sezone. Zadovoljan sam zimskim periodom i mislim da smo odradili odličan posao kada je razvoj bolida u pitanju. I drugi su brzi, ali ja sam optimističan pred početak sezone jer mi zaista imamo odličan bolid. Ceo tim je bio samouveren tokom testiranja i to smo pokazali na stazi. Stvari idu u dobrom pravcu.“

Video