Rosberg nezadovoljan poslednjim danom testiranja

Nico Rosberg rekao je da nije previše zadovoljan svojom vožnjom na testiranju koje se završilo u nedelju. Nemac je ostvario vreme 1m24.321s, na medium gumama, poslednjeg dana što je za samo 0.254 sekunde sporije od najbržeg vremena tog dana koje je postavio Romain Grosjean na super mekim gumama. To znači da bi Mercedes mogao da bude još brži, na super mekim pneumaticima.

Iako je Rosbergov najbrži krug bio prvi pokazatelj koliko ispred svih Mercedes može biti, on nije zadovoljan svojom vožnjom.

“ Nemamo tako impresivne rezultate kao pre, ali trudimo se. Sigurni smo u sebe i znamo da imamo dobar bolid. “

Rosberg je takođe rekao i da su ga poslednjeg dana frustrirali loši vremenski uslovi.

“ Stvarno je bio težak dan. Vetar je jako duvao. Ne sećam se kada je bil tako teško obuzdati bolid. Svaki krug bio je priča za sebe, u zavisnosti od smera i brzine vetra. To je testiranje učinilo izuzetno teško, imali smo mi šta da naučimo sa timom, ali nije baš najbolje prošlo. Sve u svemu, test je dobro prošao, jer nismo imali većih problema na bolidu, a i ostvarili smo dobro vreme.“

Rosberg i dalje misli da se tempo protivničkih timova ne može predvideti.

“ Samouvereni smo, ali ipak na oku držimo vozače drugih timova.“

 

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video