Rosberg ne bira sredstva da ostvari svoj dečački san!

Nico Rosberg za svojim najvećim rivalom Luisom Hamiltonom zaostaje za samo 24 boda. Rosberg ne bi imao ništa protiv da titulu prvaka osvoji zahvaljujući pravilu duplih bodova na poslednjon trci u sezoni.

Matematički, prvenstvo ne može biti rešeno na sledećoj trci u Brazilu koja se vozi ove nedelje. Odgovor na pitanje, ko će biti šampion Formule 1 za 2014. godinu , saznaćemo tek nakon noćne trke u Abu Dhabiju.

“ Šta je, tu je. Uopšte me nije briga. Ne zanima me ni kako ni zašto, sve dok imam bod više od njega nakon ciljne zastave u Abu Dhabiju. Pravila su ista za sve. “ rekao je Rosberg.

Rosberg ne želi ni da razmišlja o tome šta uraditi ako izgubi šampionat ove godine. Maksimalno je skoncentrisan na poslednje dve trke, ali zna da u slučaju poraza, ima novu šansu u 2015.

“ Šanse su velike jer imamo sjajan bolid i sjajne momke, Međutim, ne razmišljam tako daleko. Živim u ovom trenutku i želim da ga iskoristim. Dečački san je postati šampion F1, zar ne? To bi bilo nešto vrlo posebno.“ dodao je Rosberg.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video