Rosberg najbrži na prekinutim kvalifikacijama

Formula One World Championship 2015, Round 16, United States Grand Prix, Austin, USA, Saturday 24 October 2015 - Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W06.

Odložene kvalifikacije održane su u nedelju rano ujutru po lokalnom vremenu. Staza je i dalje bila mokra, ali su barem uslovi bili dovoljno dobri za vožnju. Ipak, treba istaći da je direkcija trke na početku zabranila upotrebu intermedijum guma pošto je kiša i dalje padala.

Uslovi tokom Q1 su se konstantno menjali, a imali smo i kraći prekid nakon što je Sainz završio u zaštitnom zidu posle jednog proklizavanja.

Na kraju je najbolje vreme imao Ricciardo i ono je iznosilo 1m56.495s dok su iza njega bili Rosberg i Hamilton. Pravo da se bore u Q2 su nakon prvih 18 minuta izgubili Ericsson, Nasr, Rossi, Stevens i Sainz.

Uslovi na početku Q2 su bili slični i tada su i postavljena najbolja vremena pošto je kasnije kiša počela jače da pada. Najbolje vreme je ovoga puti imao Rosberg i ono je bilo 1m56.824s. Iza njega je bio Hamilton, a onda je sledio dvojac Red Bull predvođen Ricciardom.

Od borbe za pol poziciju su se oprostili Alonso, Bottas, Grosjean, Button i Maldonado.

Početak Q3 je prvobitno bio odložen, međutim uslovi su se u međuvremenu dodatno pogoršali pa je direkcija trke odlučila da otkaže Q3. Tako je Rosberg na osnovu plasmana iz Q2 došao do pol pozicije, Hamilton je bio drugi, Ricciardo treći, Kvyat četvrti, Vettel peti (+ kazna), Perez šesti, Hulkenberg sedmi, Raikkonen osmi (+ kazna), Massa deveti, a Verstappen deseti.

 

foto: formule1.nl

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video