Rosberg najbrži na otvaranju vikenda u Austriji

Nico Rosberg zabeležio je najbolje vreme na prvom slobodnom treningu na stazi Red Bull Ring.

Nemački vozač za sada ima dobru statistiku na ovoj stazi, pošto je pobedio i na svim trkama koje su održane na ovoj stazi još od 2014. godine. Rosberg je trening započeo veoma dominantno, jer je psotavio vreme od 1m07.373s koj je za 3 desetinke bilo brže od njegovog timskog kolege.

Novi podloga na stazi nije preštala greške vozačima koji su želei da forsiraju, gde je Max Verstappen pretrpao najveću štetu. Holanđanin je na osmoj krivini prešao preko ivičnjaka, posle čega je sa boliom sišao sa staze i oštetio bolid. Pored njega i Roman Grosjaen i Lewis Hamilton imali su dodatne eksurzije na šljunku. Iza dvojca Mercedesa treće i četvrto mesto zauzeo je tandem Ferrarija dok je pet mesto zauzeo Daniel Ricciardo.

Spisak prvih deset vozača zaključili su Carlos Sainz, Felipe Massa, Max Verstappen, Danil Kvyat i Valtteri Bottas. Iako je bilo najjavljeno, Ferrari se odlučio da na ovoj sesiji ne koristi Helo zaštitu.

rbr fp1_rez

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video