Rosberg najbrži na nezanimljivom prvom treningu

Jutro na Red Bull Ringu je bilo oblačno, dok je staza na nekim mestima bila mokra od kiše koja je padala ranije. Timovi su u početnih petnaestak minuta radili na evaulaciji novih komponenti, a u tom periodu je Fernando Alonso doživeo i problem sa bolidom zbog čega je narednih sat vremena proveo u boksu.

Prve merene krugove su vozili vozači Williamsa i Saubera, a u početku je Massa bio na vrhu sa 1m14.160s. Rosberg je ubrzo odgovorio sa krugom 1m12.791s, dok je Hamilton bio dve desetinke iza.

Vremena su u tim trenucima konstantno padala, a Nemac je ubrzo najbolje vreme spustio do 1m10.401s.

U međuvremenu je problem sa bolidom imao i Vettel koji je izgubio pogon zbog čega je morao da se parkira pored staze. Nakon toga je usledila i desetominutna pauza u programima timova tokom koje je Ferrarijev bolid vraćen u boks.

Vozači su po povratku na stazu uglavnom popravljali svoja vremena, ali se na vrhu ništa bitnije nije menjalo, samo je Kvyat uspeo da se probije na treće mesto ispred Raikkonena.

U poslednjih deset minuta je viđeno više bolida na stazi. Najznačajniji napredak je napravio Raikkonen koji je nakon dugo vremena u boksu povratio treću poziciju, a tempo su pojačali i vozači Williamsa koji su se probili među prvih deset. Tako je konačan poredak prvih deset na kraju bio Rosberg, Hamilton, Raikkonen, Bottas, Nasr, Kvyat, Ricciardo, Verstappen, Massa i Perez.

 

Reyultati

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video