Rosberg najbrži na kvalifikacijama u Sočiju

Formula One World Championship 2015, Round 15, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Friday 9 October 2015 - Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1.

Prvi deo kvalifikacija je prošao uglavnom očekivano. Rosberg je imao najbolje vreme koje je iznosilo 1:38.343s dok su pozicije dva i tri zauzimali Bottas i Hamilton.

Svi bolidi, osim Mercedesa, koristili su super-meke pneumatike tokom Q1, a zanimljivo je da Ferrari i Red Bull nisu ni izlazili na stazu sa mekanom komponentom. Nakon prvih 18 minuta od kvalifikacija su se oprostili Alonso, Stevens, Ericsson i Merhi, dok Carlos Sainz nije ni učestvovao nakon udesa koji je doživeo jutros.

Najveće iznenađenje u Q2 bilo je ispadanje Felipea Masse koji je trening završio na 15. poziciju. Njemu su se pridružili Kvyat, Nasr, Button i Maldonado. Na vrhu nije bilo većih promena. Rosberg je ostao najbrži sa krugom 1:37.500, ispred Hamiltona i Bottasa. Williams i Ferrari su u Q2 jedini bili u okviru sekunde u odnosu na Mercedes, dok su svi ostali bili daleko sporiji.

U trećem delu kvalifikacija timovi su imali različite strategije. Mercedes je imao jedan duži izlazak na stazu, dok su ostali imali po dva kraća. Strategija je Mercedesu donela pol poziciju, koja je pripala Rosbergu s tri desetinke prednosti u odnosu na Hamiltona. Bottas je bio treći isped Vettela i Raikkonena, dok su Hulkenberg i Perez bili šesti i sedmi. Prvih deset vozača na startu kompletirali su Gorsjean, Verstappen i Ricciardo.

rezultati soči

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video