Rosberg najbolji na drugom treningu, Hamilton se slupao

Nemac je imao najbolje vreme na popodnevnoj sesiji, a Mercedes je ponovo imao ubedljivu prednost ispred konkurenata.

Hamiltona i Rosberga je razdvajala svega hiljaditinka nakon njihovog prvog izlaska na stazu na mekoj gumi, ali je onda Hamilton izleteo u krivini 11 , pošto je izgubio kontrolu na ulasku u krivinu, i završio u zaštitnom zidu.

Po nastavku sesije, vozači su prešli na super-meke gume, a Rosberg je postavio vreme od 1m20.435, koje je bilo nedostižno za ostale, a najbliži mu je bio Ricciardo sa šest desetinki zaostatka. Verstappen je napravio grešku u svom brzom krugu, pa se između vozača Red Bulla našao Sebastian Vettel. Hamilton je bio peti sa sekundom ipo zaostatka na mekoj gumi, dok je Raikkonen bio šesti ispred Alonsa i Buttona u McLarenu.

Hulkenberg i Perez su zaokružili prvih deset, dok je Gutierrez imao veoma mali zaostatak u Haasu na jedanaestom mestu.

Bottas i Massa su bili dvanaesti i četrnaesti za Williams, a između njih se našao Carlos Sainz koji je uz Finca pod istragom zbog nepoštovanja ulazne linije pit-lane-a.

Grosjean i Kvyat su bili odmah iza njih, dok je Magnussen bio sedamnaesti nakon što se izvrteo u krivini 2. Palmer je imao tešku sesiju, pošto je veći deo vremena proveo u garaži i dan je završio kao devetnaesti. Na začelju su ponovo bili Sauber i Manor, a švajcarski tim je ovoga puta imao bolji tempo.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video