Rosberg najavio da u finalnu trku ulazi bez straha

Nico Rosberg je najavio da će u poslednju trku F1 šampionata u Abu Dhabiju ući bez straha i u punom gasu juriša na titulu prvaka za koju još uvek ima teoretske šanse.

Ako u Abu Dhabiju pobedi, Rosberg bi titulu prvaka mogao osvojiti jedino u slučaju da Hamilton bude treći ili lošiji, što podrazumeva gotovo nemoguću situaciju s obzirom na dominaciju Mercedesovih bolida. Za Hamiltonom trenutačno zaostaje čitavih 17 bodova.

„Zaostatak je manji nego pre. Apsolutno verujem da imam šansu osvojiti tiulu F1 prvaka u Abu Dhabiju. Neće biti lako. Biću u punom gasu, u kakvom sam bio i cele ove sezone“ – rekao je Rosberg.

„Pobedio ili izgubio, s dvostrukim bodovima ili bez njih, ponosan sam na sve što sam postigao ove sezone, a posebno sam ponosan što sam deo ove ekipe. U trku ću ući bez straha. Verujem da mogu osvojiti titulu. Ništa neće biti rešeno sve dok se ne pokaže karirana zastava“ – dodao je Rosberg.

Velika nagrada Abu Dhabija nosi dvostruke bodove pa će standardni format 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 za prvu desetoricu biti promenjen u 50-36-30-24-20-16-12-8-4-2.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video