Rosberg: Na meni je da pronađem taj mali dodatak

Nico Rosberg kaže da je na njemu da pronađe taj mali dodatak koji mu je potreban, ukoliko želi da bude bolji od timskog kolege iz Mercedesa, Lewisa Hamiltona, nakon što je komotno poražen u Austaliji.

Nemac nije imao odgovor na branioca titule tokom trke u Melburnu, i završio dve sekunde iza Hamiltona, koji je kontrolisao tempo od početka do kraja.

Zaista, iako je Rosberg bio oduševljen sa Mercedesovim dominantnim rezultatom, on kaže da će morati više da radi na sebi, kako bi u Sepangu izašao na kraj sa Hamiltonom.

„Melburn je mega vikend za tim,“ rekao je on. „Početi godinu sa takvom dominacijom je zaista neverovatno i tim je uradio zaista odličan posao. Naravno, ja sam razočaran što nisam ponovio pobedu od prošle 2014. godine – ali je Lewis bio u top formi, i sada je na meni da nađem taj mali dodatak koji mi je potreban. Sve je podešeno za još jednu veliku bitku između nas dvojice, i ja sam spreman za borbu.

„Nadam se da ćemo imati još neke konkurente da nas guraju, kao što mi guramo jedan drugoga, jer bi to bilo sjajno za sport. Ali, u svakom slučaju, zaista se nadam da ćemo prirediti dobru trku za svakog ko gleda kod kuće i naravno za malezijske fanove, koji su uvek odlični domaćini. Bilo bi idealno da ostvarimo još jedan jak rezultat pred našim prijateljima iz PETRONAS-a, i to je definitivno cilj – samo da je poredak između prva dva obrnut, naravno!“

Rosberg je takođe uzeo vremena da naglasi svoju pozivnicu Sebastianu Vettelu da poseti garažu Mercedesa tokom malezijskog Grand Prixa, sledeći njihovu pošalicu sa konferencije za novinare u Australiji.

„Takođe bi me radovalo da ugostim našeg specijalnog gosta, gospodina Vettela, u petak na sastanku inženjera. Siguran sam da ćemo svi naučiti par zanimljivih stvari za vikend..“

Video