Rosberg kreće sa pol pozicije

Formula One World Championship 2015, Round 17, Mexican Grand Prix, Mexico City, Mexico, Saturday 31 October 2015 - Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W06 leads team mate Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W06.

Prvi deo kvalifikacija je prošao u znaku Nica Rosberg koji je sa vremenom 1m20.436s ispred Vettela i Hamiltona. Staza se konstantno ubrzavala, a oni koji nisu uspeli da obezbede prolazak dalje su bili Alonso, Nasr, Rossi, Stevens i Button koji nije ni učestvovao na kvalifikacijama zbog potrebe za novom promenom motora na njegovom bolidu.

Drugi deo kvalifikacija je doneo i prvo vreme ispod 1m20s ovog vikenda. Hamilton je bio najbrži sa krugom 1m19.829s dok su po dve desetinke iza njega bili Vettel i Rosberg. Pred sam kraj Q2 su počele da se pojavljuju i kapi kiše, ali niko nije bio ozbiljnije ugrožen u svom krugu. Na kraju su od finalne borbe za pol poziciju morali da se oproste Sainz, Grosjean, Maldonado, Ericsson i Raikkonen koji je imao problem sa kočnicama zbog koga je ranije završio sesiju.

Nico Rosberg je u prvom pokušaju u Q3 ostvario vreme od 1m19.480s što se ispostavilo kao dovoljno za pol poziciju pošto su u drugom pokušaju svi bili sporiji. Hamilton je bio drugi sa skoro dve desetinke zaostatka, dok je Vettel pored njih dvojice bio još jedini čovek koji je vozio ispod 1m20s. Četvrti je bio Kvyat, peti Ricciardo, šesti Bottas, sedmi Massa, osmi Verstappen, deveti Perez, a deseti Hulkenberg.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video