Auto trke Formula 1

Rosberg cele sezone gubi na kvalifikacijama

Nico Rosberg je prošle sezone bio uspešniji na kvalifikacijama od svog timskom kolege, međutim u ovoj sezoni on konstantno gubi duel u kvalifikacijama a razlog je nepoznat. Nico je priznao da ne može da objasni zašto je manje uspešan ove godine.

„Radio sam dosta kako bih unapredio svoju vožnju na trci i moguće da je to uzrok nešto lošijih kvalifikacija u odnosu na prošlu godinu. To je jedina stvar koja može da objasni zbog čega sam lošiji nego prošle godine, zaista ni meni nije jasno. Ne mogu da shvatim zašto je tako velika razlika i mogu vam reći da to počinje da bude frustrirajuće po mene trenutno. No ipak ne mogu mnogo toga da uradim u ovom trenutku po tom pitanju tako da moram da se pomirim sa činjenicom da je Luis na kvalifikacijama brži. Dok se dobro vozim na samoj trci mogu da se nadam nekom preokretu u borbi za titulu.“

Uoči letnje pauze deficit Rosberga u borbi za titulu iznosi 21 bod. Novinari nisu preskočili da postave pitanje lošeg starta jer je očigledno da Mercedesovi vozači tu dosta greše.

„Dosta smo vežbali start, ali moramo još da radimo na tome. Ukoliko kvačilo nije savršeno podešeno taj dan dešava nam se da izgubimo lako pozicije. Biće komplikovano boriti se sa tim problemom u nastavku.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video