Robert Kubica neizvestan u WRC-u 2015

Budućnost Roberta Kubice u WRC-u  je bačena u sumnju posle otkrivanja da Kubica ne pregovara ni sa jednim timom za 2015 godinu.

Volkswagen i Hyundai su potvrdili učesce svojih vozača ali bez Kubice, dok Citroen i M-sport kažu da trenutno nisu u nikakvih dogovorima. Kubica je vozio M-sport Ford ove sezone pošto je svoju reli karijeru započeo u Citroenu 2013 godine. Šef M-sporta Malcolm Wilson je izjavio: „Nismo pričali o narednim godinama. Moramo da znamo šta Robert želi da uradi. Naravno mi bismo voleli da on ostane sa nama u sledećoj sezoni ali moramo da popričamo o mogućnostima.“

Bivši vozač Formule 1 je ostao ćutljiv po pitanju planova za narednu sezonu.  „Rekao bih da cu biti iza volana“ rekao je Kubica: „Ali ne znam gde.“ Na pitanje da li će sledećeg meseca Rally GB biti njegovo poslednje učesće na WRC-u rekao je: „Možda. Zaista ne znam šta ću raditi sledeće godine.“ Izvori bliski pobedniku Kanadskog Grand Prix-a 2008. godine kažu da on jos uvek nije siguran koji put želi da izabere.

On je shvatio da ima ponude da se vrati na kružne trke i u Americi i u Evropi, ali je shvatio na kraju sezone da je za vožnju relija potrebna dugogodišnja posvećenost da bi se trud isplatio i kako bi postao konkurentan sa iskustvom. Kubica je imao problematičnu 2014 godinu gde je učestvovao u nizu nezgoda osim u Argentini gde je uzeo najbolju poziciju u sezoni, šesto mesto.

Video