Auto trke WTCC

Rob Huff na prvom radnom zadatku u Hondi

Fabrička WTCC ekipa Castrol Honda objavila je prve fotografije sa ovonedeljnog testa u Jerezu, na kojem je bivši svetski turing prvak Rob Huff debitovao za volanom „Honde Civik WTCC“.

U Andaluziji su tokom četiri dana na delu bili svi vozači oficijelnog tima: Tiago Monteiro je u utorak otvorio test, Norbert Michelisz je nastavio posao u sredu i četvrtak, dok je Huff u petak premijerno izašao na pistu u TC1 „civiku“.

huff_16011501a

huff_16011502

Michelisz je redovan učesnik probnih vožnji fabričke ekipe još od kraja 2014, ali sve do sada na njima se pojavljivao u statusu pilota privatne klijentske ekipe Zenge Motorsport. U Heresu je Mađar prvi put testirao kao zvanični pilot Honde, a vredi napomenuti da ga u novom poduhvatu prati dosadašnji inženjer Gergej Bari, koji je, kao i Norbi, stigao u Castrol Hondu iz tima Zoltana Zengea.

Ciljevi testiranja na pisti Jerez de la Frontera bili su najmanje trojaki: Huff je počeo da upoznaje svoj novi takmičarski auto, isprobavani su novi delovi koji „civik TC1″ treba da učine konkurentnijim u Svetskom turing prvenstvu, kao i različite varijante podešavanja.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video