Rivalstvo Rosberga i Hamiltona sve veće

Lewis Hamilton i Nico Rosberg, iako sezona još nije ni počela, nisu zapostavili međusobne prepirke. Nemac je otkrio da je ove zime naporno radio na tome da bude bolji od timskog kolege i da dovede sebe u formu u kojoj bi mogao da ga ove godine pobedi i preuzme mu titulu.

S obzirom da je Mercedes bio bolji i brži od drugih timova tokom zimskih testiranja, Hamilton i Rosberg ostavljeni su da idu rame uz rame i u novom i stabilnijem bolidu vode borbu jedno protiv drugog.

Hamilton je u intervjuu za jedan časopis rekao: “ Voziću što brže budem mogao. Nico zna šta sam u stanju da uradim, ali isto tako i ja znam na šta je on spreman i siguran sam u to da će biti brži nego ranije i da će pokušati da mi preotme titulu. Znam i da on zna da ću se ja žestoko braniti.“

Prijateljstvo od detinjstva Rosberga i Hamiltona, srušeno je prošle godine kada je Nico izjavio da misli da ga je Lewis namerno sabotirao i igrao prljavo na trkama u Monaku i Spa.

Odlučni Rosberg, želi da osveti prošlogodišnji poraz i to je bilo primetno tokom zimskog testiranja. Vozio je više krugova nego drugi vozači i od samog početka išao svom snagom. Nico je eksperimentisao i sa različitim sedištima i novim tehnikama disanja, kako bi u svakom smislu njegova borba sa timskim kolegom za njega bila olakšana.

„Fokusiran sam na sopstveni napredak za revanš sa Lewisom. Na kraju, sve se svodi na to koji od nas dvojice može da održi perfektan tempo tokom cele godine i moram da osiguram da ću to ove godine biti ja, a ne on. Moj timski kolega je samo jedan od mnogih jakih konkurenata koje moram da pobedim ako želim da osvojim titulu svetskog šampiona Formule 1, tako da sam skoncentrisan da apsolutno budem najbolji što mogu. Sada znam kakav je osećaj pobediti u trci i ove godine želim što više toga, ali isto tako znam i kakav je osećaj biti drugi i ne želim da ponavljam to iskustvo. To je sve ogromna motivacija za mene i daje mi još veću odlučnost za 2015. “ rekao je Nico.

Iako je Hamilton održao prednost na spornijim, odnosno srednje tvrdim gumama, Rosberg je na vrhu tabele bio na mekim gumama. Nemac je završio 200 krugova više od Hamiltona.

“ Ne možete pobediti u svim trkama i svestan sam toga, ali ja ću se ove godine stvarno potruditi – i više nego prošle godine“ , rekao je Hamilton.

lewis-hamilton-nico-rosberg-mercedes_3271553

Šta će se ove godine dešavati na stazi, ostaje nam da vidimo. Prva trka Formule 1 održaće se od 13 – 15 marta u Australiji.

 

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video