Rivali o novom Ducatiju GP15

Ovih dana u Kataru glavna tema je novi Ducatijev model GP15 s kojim su Andrea Iannone i Andrea Dovizioso bili najbrži tokom poslednjeg testiranja. Najviše pažnje privukla je činjenica da vozači proizvođača iz Italije nisu koristili meke gume na koje imaju pravo.

Svakako, svi su željni da vide šta će Ducati uraditi tokom predstojećeg vikenda. Neki veruju da će Ducati uspeti da pomrsi konce Marcu Marquezu. Međutim, oglasili su se i vozači, pa da vidimo ko od njih šta ima da kaže.

„Naravno da će Yamahini vozači i moj timski kolega biti veoma jaka konkurencija, kao i svake godine, ali sve više deluje kao da je i Ducati načinio veliki korak.“ rekao je Marc Marquez, prošlogodišnji šampion i vozač Repsol Honde. „Ovog vikenda će biti u Kataru i biće to veoma teška borba, no to je dobro za šampionat. Dobro je videti što više proizvođača u vrhu.“

Italijanski vozač koji je „izgubio“ dve godine u Ducatiju, Valentino Rossi, žali za izgubljenim danom na poslednjem testu, kada bi se sve karte otvorile, ali ipak ne krije mišljenje da očekuje Ducati na najvišoj poziciji.

„Šteta što smo izgubili taj jedan dan testiranja, niko od nas nije odradio simulaciju trke i trka u Kataru će biti pravo iznenađenje. Na osnovu onoga što smo videli na poslednjem testu, Ducati ima predispozicije da se bori sa Marquezom. Mi nastavljamo da radimo istim tempom i nadamo se da nam neće mnogo pobeći.“ – izjavio je devetostruki svetski šampion.

Njegov klupski kolega Jorge Lorenzo je samo dodao – „Na testitanju smo videli da će biti mnogo vozača u vrhu. Videli smo da je Ducati napravio veliki korak i da je konkurentniji nego prošle godine.“

Bradley Smith smatra da će prve tri pozicije podeliti prošlogodišnji šampion i Ducatijevi vozači. „Bili su po 0,4 sekunde po krugu brži od nas, što je zaista mnogo. Ne znamo Ducatijev tempo na drugim stazama, ali za ovu sam gotovo siguran da će biti u samom vrhu.“

Bivši Ducatijev vozač Cal Cratchlow izjavio je da se stvari odvijaju baš onako kako je i očekivao.

„Kada su predstavljeni planovi za 2015. godinu i kada sam video ideju novog motocikla, bilo je sasvim jasno da će biti nešto posebno. U kombinaciji sa dva brza vozača, napravili su pravi pogodak. Mnogo su brzi i naneće glavobolje mnogima na gridu…. No ja sam doneo odluku i ne kajem se. Italijanskom timu želim sve najbolje.“ – rekao je Cal, novi vozač LCR Honde.

Šta će se zaista zbivati saznaćemo sutra, kada će vozači konačno izaći na stazu u Losailu.

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video