Rins u poslednjim sekundama do prve pozicije

Rins je na dramatičan način preoteo prvu poziciju od Lowesa u poslednjim sekundama treninga za Veliku nagradu Australije. Kiša je uticala na FP1 u kojem je Lowes bio najbrži, ali kada se pojavilo sunce i temperatura staze dostigla 36˚C vozači su dramatično poboljšali svoja vremena.

Rins je uspeo da postavi vreme od 1’33.106 na svom 23. krugu drugog slobodnog treninga samo 0.046s ispred drugoplasiranog Lowesa, koji je dominirao treninzima tokom većeg dela dana. Britanac je prikazao odličan tempo, ali je ostao frustriran jer nije bio u mogućnosti da pred kraj FP2 izađe na novim gumama i na kraju ga je Rins ‘skinuo’ sa prve pozicije.

Lorenzo Baldassarri (+0.199s) bio je treći, manje od jedne sekunde delilo je 17. vozača. Takaaki Nakagami (+0.265s) zauzeo je četvrtu poziciju ispred Jonasa Folgera (+0.312s). Sandro Cortese (+0.405s) nakon prvog podijuma u Motegiu, dan je završio na šestoj poziciji, dok Thomas Luthi , Mika Kallio, nedavno krunisani Moto2 šampion Johann Zarco i Hafizh Syahrin kompletiraju prvih deset vozača.

Tito Rabat koji je vozio sa polomljenom kosti leve ruke pao je u 11. krivni u FP2. Rabat je odveden u medicinski centar i ustanovljeno je da nema novih povreda, a njegov tim će u subotu ujutru doneti odluku o tome da li će on voziti ili ne.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video