Rins: „Bio sam malo nervozan“

Nema sumnje da je Alex Rins jedan od najistaknutijih vozača u Moto2 šampionatu. On je u svojoj prvoj sezoni bio u stanju da se konstantno bori za u najgoru ruku prvih pet pozicija a u jednom trenutku je izgledalo da može biti i konkurent za titulu. Po drugi put u 2015. Rins se popeo na najviši stepenik podijuma posle dominantnog vikenda na Velikoj nagradi Australije. On je tokom vikenda bio gotovo nedodirljiv, pa čak i šampion, Johann Zarco nije bio u stanju da parira Špancu.

To nje bila laka trka za Rinsa, on je bio nervozan tokom uvodnih krugova i borio se da uđe u ritam. Na karju kada je stekao samopouzdanje i počeo da gura, odvojio se od Sama Lowesa i napravio komotno vođstvo. Usamljena vožnja možda izgleda lako, ali često može biti teška za vozačevu koncentraciju na zadatak i greške se mogu javiti sa samo blagim padom koncentracije. Ali Rins je vozio kao veteran klase, osvojivši pobedu sa 6.6s prednosti i prešao je na drugu poziciju u generalnom plasmanu.

Alex Rins: „Nije tako izgledalo, ali teško je ostati fokusiran celu trku kada ste na čelu. Teško je znati gde kočiti dobro. U početku sam bio malo nervozan, napravio sam grešku u prvom krugu a onda sam u drugom krugu otišao malo preširoko. Kasnije sam bio u stanju da se fokusiram i poboljšam svoj tempo. Konačno sam osvojio pobedu. Veoma sam srećan jer smo celog vikenda dobro radili i sada očekujemo sledeću trku.“

 

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video