Ricciardo vođa tima Red Bull

Daniel Ricciardo veruje da može ozbiljno da učestvuje u borbi za titulu, nakon što je izabran za zvaničnog vođu tima Red Bull. Australijanac prešao je u Red Bull iz tima Toro Rosso i u 2014. godini pokazao je da može biti konkurentan isto koliko i njegov tada timski kolega, četvorostruki svetski šampion u Formuli 1, Sebastian Vettel.

Vettel je prešao u Ferrari, pa je predvodnik tima postao on. Ove godine, potrudiće se da osvoji titulu, a kao najveće konkurente u tome smatra Hamiltona i Rosberga.

„Moj cilj je da pobedim u što više trka i da uđem u borbu za titulu. Prošle godine sam bio blizu, ali se nadam da će ove godine biti bolje. “

Kao jedini ne-Mercedesov vozač koji je u 2014. godini pobedio u trci, Riccardio smatra da može da bude konkurentan Mercedesu sve dok je njegov tim savršen.

„Kada se osvrnem na prošlu godinu, shvatim koliki je uspeh pobediti u tri trke, dok je Mercedes bio toliko dominantan. Trudićemo se da uvek budemo savršeni, tako da kada oni budu imali problema, mi ćemo pritisnuti.“

Ricciardo smatra da će Mercedes teško ponoviti uspeh iz prošle u ovoj godini i da njegov tim Red Bull ima bolji i sigurniji motor nego prošle godine.

„Ne mislim da su svi napredovali. Mercedes ima najmanje mesta za napredak. Ove godine će se moj tim, Ferrari i McLaren Honda, potruditi da se ne stvori velika razlika Mercedesa na samom početku. Biće veoma zanimljivo. Mi ćemo sada loviti Mercedes i nadam se da ćemo uspeti u tome.  “

Predsezonsko testiranje u Jerezu počinje 1. februara, a Daniel Ricciardo će se tamo pojaviti sa svojim novim timskim kolegom Daniilom Kvyatom.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video