Ricciardo veruje da može blizu Mercedesa

Daniel Ricciardo je nakon prvih treninga u Brazilu izjavio da je Red Bull ovog vikenda puno bliže Mercedesu nego što je bio na nekoliko poslednjih trka.

Ricciardo je imao četvrto vreme, sa čak osam desetinki zaostatka za Nicom Rosbergom, ali smatra da je puno važniji podatak o vremenima koja je postizao kontinualno.

„Prvi znakovi su dobri. Ovo je prvi put ove sezone da se pokazujemo u dobroj formi, iako nismo odvozili puno krugova. Zaostajemo za Mercedesom, ali bliže smo im nego na nekoliko poslednjih trka. To je obećavajuće“ – rekao je Ricciardo.

Njegova rečenica se odnosi samo na trku dok za kvalifikacije ne misli da će moći izazvati Mercedes osim u slučaju kiše.

„Imamo dobru šansu za mokru stazu. Videćemo šta će biti. Ako ostane suvo ciljamo na drugi startni red“ – rekao je Ricciardo.

S druge strane, Lewis Hamilton je rekao da Mercedes u rezervi ima još brzine koju će izvući u nastavku GP vikenda.

„Danas je bilo dosta crvenih zastava pa nismo iskoristili maksimum, ali svi su bili u istim uslovima pa se ne mogu žaliti. Bolid je OK, ali možemo napraviti još nekoliko poboljšanja“ – rekao je Hamilton.

„Dan nije bio savršen i nisam uspeo spojiti jedan dobar krug. Nadam se da će to doći sutra“ – dodao je Hamilton.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video