Ricciardo se nada magičnom dugmetu

Daniel Ricciardo se nada da će ekipa Red Bulla uspeti da pronađe neko magično dugme koje će promeniti sreću tima posle još jedne teške trke u Kini.

Australijanac je završio deveti, nakon što je napravio grešku na startu i pao sa sedme pozicije na sedamnaestu, dok njegov klupski kolega Daniil Kvyat nije završio trku usled kvara Renaultove pogonske jedinice.

Kada je upitan da li je veliko unpaređenje po pitanju aerodinamike koje se očekuje sledećeg meseca u Španiji, to magično dugme, odgovorio je:

„Mislim da jeste. Mislim da ima jedno magično dugme, a mi imamo ljude u timu koji ga drže, tako da se nadam da je to to. Neću previše da se uzbuđujem, čovek se lako razočara, ali tim ima sposobnost da napravi ovakav veliki korak. Kad vidim da je Ferarri to uradio, samo znači da i mi to možemo.“

Red Bullov problem sa Renaultovim motorima je jasno primećen, a najavljeno je da je moguće da će motor biti nepouzdan i u Bahreinu, a tim je takodje imao problema sa kočnicama.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video