Ricciardo: Napravio sam veliki korak napred

U vreme velike dominacije Mercedesa, on je jedini vozač iz drugog tima koji je pobedio u ovoj sezoni. Daniel Ricciardo priznaje da su njegove tri pobede u ovoj sezoni bile iznenađujuće i za njega samog i misli da su baš one razlog njegovog proglašenja za jednog od top vozača upravo završene sezone. Mercedes je nekoliko trka ove godine osvojio sa prednošću i sa preko trideset sekundi i on priznaje da je pravo čudo što se čak tri puta peo na najviši stepenik pobedničkog postolja.

„Duboko u sebi sam uvek verovao da mogu to da uradim, ali nisam siguran da sam za to imao baš sto odsto mogućnosti.“ – rekao je Ricciardo.

Australijanac misli da je sa ovim uspehom sebe svrstao u najbolje vozače F1 i tvrdi da mu je idući stepenik u karijeri titula svetskog prvaka:
„Mislim da je i ova sezona bila veliki korak napred u mojoj karijeri, veliki korak napred prema cilju kome težim. Očigledno su Mercedesi bili dominantni ove godine tako da mi ove tri pobede znače još više. Jednom kada napravite korak napred, onda želite da koračate.“

Izvor: F1 Serbia

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video