Auto trke Formula 1

Ricciardo najbrži na Pirellijevom testu

Daniel Ricciardo, postavio je najbolje vreme na prvom danu Pirellijevog testa kišnih guma.

Dvodnevni test je prvi događaj u Formuli 1 od početka sezone, a organizovan je kako bi proizvođač pneumatika imao priliku da isproba novu kišnu gumu i pokuša da je dodatno unapredi. Drugo vreme postavio je Stoffel Vandoorne u McLarenu, a treće Kimi Raikkonen u Ferrariju.

Voze se bolidi iz 2015. , a timovima je najstrože zabranjeno da testiraju nove delove.

image3.img.1536.medium

Vozači su vozili 10 brzih krugova, a iz pita su izlazili po jedan na svakih 10 sekundi, kako bi zadržali konstantnost. Prskalice su radile tokom celog testa da bi svi vozači imali iste uslove i gume polazale svoj maksimum. Korišćeni su kišni pneumatici za 2015. i prototipi za sezonu 2016. , ipak, timovi nisu upoznati sa promenama i specifikacijama novih.

image12.img.1536.medium

Tri bolida prošla su ukupno 285 krugova, Ricciardo i Raikkonen po 99, dok je bolid Stoffela Vandoorna stao tokom 87. kruga, usled tehničkih problema. Test je završen sat vremena ranije, jer je pređena planirana kilometraža. Sledeći dan rezervisan za testiranje je utotak, a na stazi će se pored Vandroona pojaviti Sebastian Vettel (Ferrari) i Daniil Kvyat (Red Bull).

Vremena:

1. Daniel Ricciardo, Red Bull, 1:08.713
2. Stoffel Vandoorne, McLaren, 1:09.131
3. Kimi Raikkonen, Ferrari, 1:09.637

image14.img.1536.medium

foto: formula1.com

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video