Auto trke Formula 1

Ricciardo kritikuje Red Bull zbog greške prilikom pit-stopa

Australijanac nije bio srećan nakon jučerašnje trke.

„Iskreno, ne komentariše mi se trka. Možda spolja gledano deluje da smo priredili dobru zabavu, ali nije trebalo da bude tako uzbudljivo. Već dve trke za redom gubim bez veze. Bolno je, ali hvala svim navijačima što su i dalje uz mene. Danas su me pozvali u boks, ali nisu bili spremni. Nemam šta više da kažem“, izjavio je Ricciardo.

A Sebastian Vettel ponovo nije imao sreće iako je njegov bolid imao tempo da se bori sa vodećima. „Nekako su obavili bolji posao i prošli su nas kod prvog pit stopa. Bili smo brži od njih, ali oni su jednostavno imali više sreće sa strategijom. Isto tako, mislim da smo mi obavili dobar posao kada smo preskočili Mercedes u boksu. Tempo je definitivno bio tu i mogli smo da se borimo sa vodećima“, izjavio je Vettel.

Danac Magnussen je kritikovao Kvyata nakon njihovog kontakta na da trci. „Bili smo u dobroj poziciji pošto mnogi još nisu išli u boks i u tom periodu smo zaradili dosta pozicija. Na žalost, Kvyat je poludeo i zakucao se u mene i to je bio kraj trke. Uspeli smo da nastavimo i ranije smo prešli na slikove pošto nismo imali šta da izgubimo, ali sam na kraju udario u zid i oštetio prednje krilo. U tom trenutku smo zaostajali nekoliko krugova, pa je najbolja odluka bila da odustanemo“, izjavio je Magnussen.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video