Ricciardo i dalje pozitivan i nasmejan

Daniel Ricciardo i dalje čuva pozitivan stav uprkos lošoj formi Red Bulla od početka sezone kaže šef tima Christian Horner.

Christian Horner je pohvalio Daniela zbog toga što je i dalje jak i pozivan iako forma tima nije idealna.

Zaista, Ricciardo je završio svaku trku ove sezone, međutim najbolji plasman mu je bio šesto mesto. Trenutno je sedmoplasirani na tabeli, a Red Bull kasni već 38 bodova za prva tri konstruktora.

Uprkos svemu tome, Horner nije primetio pad optimizma kod Ricciarda. Uz to, on sve vreme pomaže timu da prevaziđe krizu u kojoj se nalazi od početka godine.

„Uopšte nema razlike, njegov optimizam, njegov pristup je za svaku pohvalu. To je sjajno za sve ove momke oko njega, ne skida osmeh sa lica i ne dozvoljava da se pokvari raspoloženje u timu. Impresioniran sam time kako on sve ovo nosi.“

Nakon Bahreina i činjenice da su oba vozača bili u bodovima, Horner kaže da je zadovoljan dosadašnjim napretkom, ali da su i dalje ograničeni nedovoljno snažnim Renault-ovim motorima.

„Progres definitivno postoji. Bahrein je verovatno bio naše najbolje izdanje. Problem nam predstavljaju nešto niži potencijali agregata.“

„Naše maksimalne brzine su niže u odnosu na konkurentije bolide. To zahteva malo smanjivanja krila što dalje vodi ka zagrevanju pneumatika i gubitku sile potiska.“

Nakon neverovatnog pucanja motora posle prolaska kroz cilj, Ricciardo će već u Španiji morati da upotrebi svoj četvrti motor. To znači da će za svaki sledeći motor biti kažnjavan.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video