Ricciardo: Hamilton zaslužuje titulu

Daniel Ricciardo je izjavio da Lewis Hamilton ove godine titulu prvaka Formule 1 zaslužuje više nego Nice Rosberga jer je bolje vozio, ali je imao više kvarova nego Rosberg.

I Ricciardo je sve donedavno, barem teoretski, bio u igri za titulu, ali je njegov zaostatak za Hamiltonom narastao na 102 boda tako da više nema šanse postati prvak 2014. godine, jer se do kraja sezone može osvojiti još maksimalnih 75 bodova.

„Ne bih želeo videti ni jednog od njih dvojice da izgubi, ali Lewis je napravio bolji posao. Ima više pobeda, a iako je imao i više tehničkih problema vodeći je u prvenstvu. Zbog toga zaslužuje titulu prvaka“ – rekao je Ricciardo.

Što se tiče njegove sezone, Ricciardo se ne oseća poraženim što nije osvojio titulu. Smatra da je iz bolida koji vozi izvukao maksimum.

„Ne, ne mislim da postoji neka određena trka na kojoj sam izgubio titulu. Verujem da sam ostvario maksimum i ni za čim ne žalim“ – rekao je Ricciardo.

On je od početka sezone tri puta pobedio – na uzbudljivim trkama u Kanadi i Mađarskoj, te kasnije u Belgiji. U svim aspektima je porazio i klupskog kolegu, četverostrukog prvaka Sebastiana Vettela.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video