Repsol Honda u problemu zbog nula bodova

Dani Pedrosa i Marc Marquez nemaju previše vremena da razmišljaju o tome kako su osvojili nula poena na stazi Philip Island u Australiji jer ih već ovog vikenda čeka trka na stazi Sepang u Maleziji.

Nedavno krunisani šampion kraljevske MotoGP kategorije, Marc Marqez, doživeo je pad dok je bio vodeći na trci u Australiji. Prema rečima Marca Marqueza, pad se dogodio usled problema sa prednjom gumom.

„Ovo što se dogodilo u Australiji je sramota. Pokušao sam sa drugom taktikom i nisam uspeo, ali sam ipak srećan da mi se ovo dogodilo sada, kada već imam titulu u rukama“ – jasan je Marquez. „Sepang je staza koju volim i koja odgovara mojoj Hondi. Dani je prošle godine bio prvi, a ja drugi, zbog čega verujem u uspeh i ove godine. Kako je reč o tehnički zahtevnoj stazi, pronalaženje odgovarajućeg setupa je veoma bitno, zbog čega ćemo naporno raditi tokom petka i subote,“

Pedrosin izostanak iz bodova u Australiji je posledica greške Andree Ianonnea, nakon čega je Španac u zaostatku od 25 poena za Rossijem i 17 poena za Lorenzom u borbi za drugu poziciju u generalnom plasmanu.

„Srećan sam što mogu da ostavim trku na Philip Islandu iza nas i da se usrerdsredimo na predstojeću trku na Sepangu. Ovo je staza koju svi vrlo dobro znamo, ali će biti veoma zahtevna usled vremenskih uslova.“ kaže Pedrosa. „Staza ima svega – brzih i sporih krivina, jakih kočenja i dugih pravaca. Nadam se da ćemo u nedelju uspešno podesiti motor i da ću se vratiti u borbu za drugu poziciju u šampionatu. “

Sepang je prva od dve trke u šampionatu koje su nam preostale.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video