Repsol Honda tandem završio prvi test na vrhu

Ovog jutra, tokom hladnijih temperatura, Repsol Honda svetski šampion, Marc Marquez je zabeležio najbrži krug ikada na dva točka na Sepang stazi, sa vremenom od 1’58.867 – u 8 od 52 kruga – (oborio svoj rekord od 1’59.533s koji je postavio na prošlogodišnjem zimskom testu). Popodne, Marquez je obrnuo 20 krugova simulacije trke i stekao vredne podatke o trenutnoj Hondi.

Pedrosa, čije je jutarnje vreme bilo samo 0.139s manje od Marquezovog, je takođe popodne odradio 20 krugova simulacije trke – sa 10 krugova ispod 2’01 – i fino podesio podešavanja na svojoj 2015 RC213V u pripremama za sledeći test na ovoj stazi, koji je za dve nedelje. Njegov najbolji krug je 1’59.006 (11 od 41).

HRC inženjeri će sada poneti prikupljene podatke sa ovog testa u Japan, da bi ih analizirali i pripremili se za drugi test u Sepangu, koji će se održati 23.-25. februara.

Marquez je izjavio:“ Iskreno, bio sam iznenađen kada sam video vreme, kao i svi ostali! U svakom slučaju, moram da kažem da je danas staza bila brza, jer smo svi vozili brže nego ranije. Drago mi je što sam bio u stanju da postavim dobar krug, ali važnija mi je činjenica da sam se osećam dobro i udobno od samog početka. Kasnije smo uradili simulaciju trke, što je takođe veoma dobro, čak i važnije od jednog kruga. Tokom simulacije, testirali smo drugačije mapiranje i u svakom delu smo pokušali drugačije stvari. Pozitivno je da smo sa novim motociklom već na istom nivou kao u 2014., i još uvek ima dosta prostora za napredak. Sada ne mogu da dočekam drugi test i da vidimo kako još možemo da napredujemo.“

Pedrosa je dodao, „Zadovoljan sam radom od danas, jer smo postigli napredak u nekim aspektima sa zadnje strane. Još uvek ima prostora za poboljšanja, sve u svemu, preduzeli smo neke prilično pozitivne korake u ovom testu i mislim da je to jako dobra stvar. Takođe, ekipa je dobro integrisana i i mi radimo veoma glatko zajedno, tako da sam srećan zbog toga. Uradili smo simulaciju trke, u kojoj smo testirali motocikl prvi put u takvom scenariju. Očigledno postoje neke stvari za poboljšavanje, ali s obzirom da je to bio prvi put, nalazi su bili poprilično dobri.“

 

Foto: www.motogp.com

Video