Renault u pregovorima sa Force Indiom

Pošto Renault i dalje preispituje svoju vezu sa Red Bullom, kao i ujedno svoju budućnost u Formuli 1, jer im trenutni ugovori sa timovima iz Milton Kinsa i Faence ističu na kraju 2016. godine.

Priča se da je francuska kompanija već u razgovorima sa Lotusom, ali su određeni pregovori održani i sa timom Force Indije. Vlasnik ovog tima, Vijay Mallya, rekao je da je Renault tražio sastanak sa njim tokom VN Belgije, pa su tako predstavnik francuskog proizvođača i Alan Prost posetili motorhom ovog tima.

„Bilo je određenih razgovora na njihov zahtev, ali nikakva odluka nije donešena, tako da ni oni nisu izneli nikakvu ponudu. Želeli su da znaju moje mišljenje o raspodeli vlasništva i kakav je moj stav o tome da u budućnosti budem manjina u timu. Ovog puta nismo razgovarali niti o mogućnosti dobavljanja motorima.“ kazao je Mallya.

„Generalno bilo je reči o tome šta bi se dešavalo kada bi bili konstruktori, o daljoj vizi i šta je moguće, a šta nije. Nije bilo ponude na stolu. Sve je ovo preliminarno.“ dodao je on.

Akcije Force Indie poseduju tri strane, jednu Vijay Mallya, drugu Sahara grupa i treću Mol familija, dok je Mallya ujedno i predsednik glavnog odbora.

„Ako bude bilo kakve ponude moraću da razgovaram sa svim mojim partnerima. Uveren sam da će oni biti ti koji će slediti moju preporuku, ali za sve to postoji određena procedura.“ izjavio je Indijac.

foto: Force India Media

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video