Renault u februaru obelodanjuje sve svoje planove

Francuski proizvođač još nije spreman da objavi sve detalje oko strukture svog novog F1 tima. Renault je pre nekoliko dana i zvanično kupio Lotus, jer je uredno izmirio sve obaveze prema kreditorima i dužnicima ovog tima.

„Tehnički tim trenutno ostvaruje dobar napredak, kako bi što bolje pripremio bolid za prvi test u Barseloni krajem februara.“ pisalo je u saopštenju tima.

Izgleda da tim očekuje još posla na nekim ključnim detaljima. Renault je potvrdio da će Jerome Stoll i Cyril Abiteboul biti deo novog tima, ali još nije potvrđeno ko će biti šef ekipe a za to mesto konkurišu Frederic Vasseur (šef ART tima koji se takmiči u GP2 seriji) ili Alan Prost. Takođe, nije baš ni sigurna budućnost Pastora Maldonada i Jolyona Palmera.

„Novi tim, novo ime, sastav ekipe, partneri i ostali detalji biće objavljeni tokom konferencije za štampu koja će biti odraža tokom februara u Parizu.“ saopštio je Renault.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video