Renault spremio unapređen motor za Ameriku

Red Bull i Toro Rosso biće u mogućnosti da koriste unapređen motor na predstojećoj trci u Sjedinjenim Američkim Državama, potvrdio je Renault. S obzirom na to da su oba tima iskoristila sve tokene za promenu i nadogradnju agregata, moraće da se suoče sa kaznom.

Francuski proizvođač izjavio je da će timovi sami odlučiti da li će koristiti stari ili novi, unapređeni motor:

“ Motor koji smo proizveli, ima dodatna unapređenja i može se koristiti na trci u Austinu. Najviše smo radili na ICE-u, što će obezbediti poboljšanja u pogledu brzine i efikasnosti. Znamo da će i Red Bull i Toro Rosso morati da dobiju kaznu zbog promene, tako da odluku o korišćenju prepuštamo njima. Razgovaraćemo na narednom sastanku o tome. U ovom delu sezone poeni su ključni, tako da će ukoliko okolnosti to dozvole, nov motor biti na stazi u Americi. “

Renault, četvrti proizvođač motora koji se nalazi u problemu po pitanju broja dozvoljenih tokena za promenu agregata, ne sumnja u potencijal ova dva tima na sledećoj trci.

“ Za koji god motor da se odluče, ne sumnjamo u njihov uspeh. Prethodnih nekoliko vikenda pokazali su koliki potencijal imaju. Potrebna im je čista trka i neće biti problema. Malo je stvari koje mogu da vam se ne svide kod ove staze. Krivine su fenomenalne, staza je jedna od najlepših koje posetimo u toku godine, uvek nas sačeka topla dobrodošlica. Ipak, zahtevna je i traži maksimum od vozača, ali i nas proizvođača. “

Pregovori o proizvođaču koji će snabdevati Red Bull i Toro Rosso tokom 2016. godine se nastavljaju.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video