Auto trke Formula 1

Renault: Red Bull je naš reper

Renault Sport F1 and Red Bull Racing logo. 29.01.2014. Formula One Testing, Day Two, Jerez, Spain. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Batchelor / XPB Images

Francuski proizvođać je za svoj reper u sezoni 2016 postavio upravo svog najvećeg partera, tim iz Milton Kinsa.

Renault u ovu sezonu ponovo ulazi sa fabričkim timom, što je na neki način zasmetalo Red Bullu. Tim iz Milton Kinsa je od ove godine rešio da reberndira upravo Renaultove agregate, koji će od sada nositi naziv njihovog sponzora Tag-Heuera.

„U odnosu na njih, možda ćemo biti slabiji u pogledu šasije. Znamo da ih Red Bull pravi veoma dobro. Takođe, svesni smo da ćemo imati određeni zaostatak, ali jedva čekamo ovaj izazov. Da budem iskren, mi ne očekujemo da možemo da budemo na njihovom nivou, ali cilj je unapređenje tima.“ kazao je tehnički direktor za šasiju Nick Chester.

On je dodao da tim nema jasne i zacrtane ciljeve, već da je primarno ostvarenje dobrog napretka. „Cilj za ovu godinu je da napravimo tim i da popravimo puzdanost kako bi mogli da ostavrimo konstantan napretka. Zbog toga nemamo zacrtane ciljeve.“

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video