Renault povećava budžet za narednu sezonu

Renault logo on a truck. 27.07.2013. Formula 1 World Championship, Rd 10, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Qualifying Day - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Batchelor / XPB Images

Renault se sprema da za vreme VN Abu Dabija potvrdi preuzimanje Lotusa. Prema planu koji imaju, za nekoliko godina bi mogli da se vrate u sam vrh najbržeg cirkusa.

Jedan od glavnih mendžera ove kompanije Cyril Abiteboul, izjavio je da oni trenutno spremaju nove investicije kao i nova postrojanje u bazi agregata u Viru.

„Ako je odluka Carlosa Ghosna (generalnog direktora Renaulta) dobra, mi ćemo imati povećanje budžeta. Mislim da smo na tom polju bili veoma ograničeni u poređenju sa prošlim sezonama. Povišica se izražava u dvocifrenom procentu, što je veoma dobro. Takođe, dobićemo i novu labaritoriju za testiranje cilindara koja će početi sa radom u januaru, što povećava naš kapacitet za 50%. Sve u svemu, pokušavamo da obezbedimo najbolje uslove.“ kazao je Abiteboul.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video