Renault potvrdio interesovanje za Sainza

MONTREAL, QC - JUNE 09: Carlos Sainz of Scuderia Toro Rosso and Spain during previews to the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2016 in Montreal, Canada. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Francuski proizvođač ima želju da dovede ovog Španca u svoje redove.

Alain Prost, koji trenutno radi na poslovima savetnika u Renaultovom timu, kazao je da bi on lično voleo da vidi Carlosa Sinza u svom tmu a da isti pogled ima i uprava Renaulta.

„Voleli bi smo da vidimo kako će se Sainz snaći kod nas.“ kazao je Prost.

Sa druge strane Luis Garcia Abad, menadžer Fernanda Alonsa kazao je da je njegov sunarodnik na istom novu kao i Max Verstappen.

Oglašavaj

„Skoro sam pročitao tekst o performansama između Sainza i Verstappena i zaključak je da su oni veoma slični. Razlika između njih je u telefonskom pozivu Red Bulla. On je veoma zreo, odgovoran i mislim da će dobiti šansu.“ rekao je Abad.

Slično rezmišljanje ima i prvi čovek Renaulta Frederic Vasseur: „Prvo želimo da znamo koliko je ova situacija složena. Sigurno je on veoma interesantan vozač za budućnost.“

foto: Peter Fox/Getty Images/redbullcontentpool.com

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video