Renault očekuje poboljšanje od 50ks na početku sezone

Francuski tim ne očekuje da će biti preterano konkurentan ove godine, ali veruju u velika poboljšanja motora. Neki izvori tvrde da je Renault od završetka 2015. uspeo da doda još 50ks svom motoru.

„Uvek možete da pričate o brojkama koje se provlače u medijima, ali pronaći dodatnih 50ks je jedna, a iskoristiti ih na stazi sasvim druga stvar. Sve što znam je da ćemo verovatno napraviti veći napredak od drugih pošto imamo više prostora“, izjavio je Remi Taffin.

On je rekao da tim već sada planira još jedan veliki skok sredinom sezone. „Tokom zime smo uspeli da rešimo mnoge sitne probleme koji su se neočekivano pojavili prošle godine. Međutim, to ne znači da ćemo automatski biti i uspešniji. Nadamo se da ćemo biti ozbiljan rival tek krajem 2017. da bi smo 2018 mogli da ostvarujemo konstantno dobre rezultate“, dodao je Taffin.

 

foto: GrandPrix247.com

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video