Renault objavljuje povratak u Abu Dabiju

Renault je izgleda spreman da objavi da se u F1 vraća punopravno, kroz preuzimanje tima Lotus, a to će objaviti u Abu Dhabiju narednog vikenda. Ovo je tvrdnja, pisana od strane uglednog dopisnika Auto Motor und Sporta Michael Scmidtha. Prvi čovek Formule1, Bernie Ecclestone. upozorio je da bi decembar mogao biti mesec odluke, ali Scmidth tvrdi da je stvar već potpisana i riešena i da o tome mnogo ljudi već i zna.

Zaista, Renault je potpisao dugoročne ugovore sa osobljem tima, dok je kompletan novčani dug tima Lotusa otplaćen od strane Renaulta. To sve ukazuje da je Lotus ustvari već tim ovog francuskog giganta.

„Radimo iza kulisa, a u dogledno vreme ćemo imati neke najave o situaciji gde se nalazimo, a one će biti jake i dobre.“ kaže Federico Gastaldi šef Lotusa.

Ako se posao okonča, to znači i prelaz sa Mercedesovih agregata na Renaultove. Šef motornog odeljenja Lotusa, tehnički direktor Nick Chester kaže: „Svakako, prelazak na agregat drugog proizvođača je prilično izazovan posao za bilo koji tim u ovom vremenskom okviru koji imamo, ali šta da se radi, niko nije rekao da je Formula 1 jednostavan sport.“

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video