Auto trke Formula 1

Renault: Oba vozača mogu ostati bez ugovora za narednu sezonu

Sigurno jedna od glavnih tema prošle sedmice jesu i vruća sjedišta u francuskoj ekipi, gdje nijedan od vozača nema zagarntovanu opciju ostanka za narednu sezonu.

Magnussen je u Hockenheimu i javno priznao kako je veoma neugodna činjenica saznanje da bi i on i njegov timsku kolega mogli ostati bez mjesta u svom sadašnjem timu.

Ipak, malo više u prilog ostanku Danca u ovoj ekipi ide sponzorstvo njegovog pokrovitelja, Anders Holcs Povlsena čiji logo Jack and Jones za sada dominira na žutom bolidu. Magnussenov agent, Homas Badura, bio je oprezan sa izjavama:

„Mogu samo reći da su trenutni Marcusovi komercijalni angažmani spremni za promjenu, i da je primarni cilj sezona 2016. I trenutni i potencijalni sponzori su svjesni da je ovo prvi korak saradnje, ta iduća sezona.“

Sa druge strane, šef ekipe, Frederic Vasseur, insistira kako postava za 2017 uopšte nije definisana:

„Imam tu prednost da su 70 odsto vozača na gridu vozili za moj prethodni tim (ART) i ja sam sa njima svakodnevno u kontaktu. Ipak, bitno je da se do konačne odluke vozači fokusiraju na svoja radna mjesta i to je odprilike to. Konačnu odluku sigurno nećemo donijeti prije septembra. U njoj prevagu mogu imati i neke druge stvari, sem vozačkih osobina. U ovom trenutku, sve je u performansama, ali u jednom momentu mi možemo govoriti i o finasnijama. To se može pokazati veoma važno.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video