Renault donosi poboljšanja

Renault očekuje da će se na Velikoj nagradi Španije videti poboljšanja, kaže operativni menadžer Remi Taffin. On kaže da se u timu radi „punim gasom“ kako bi se rešili problemi sa starta sezone.

Red Bullovi bodovi u Bahreinu bili su rezultat konzervativnije strategije, koja se nametnula kao neophodna upravo zbog problema sa pouzdanošću motora. Verstappen i Sainz nisu završili trku, međutim olakšavajuća okolnost za Renault je ta da je Max ostao bez gume dok je Sainz imao problema sa elektronikom.

Iako posle Bahreina Renualt nije bio na direktnom udaru timova, Ricciardov bolid je završio u dimu kada je prešao cilj.

„Pauza od tri nedelje nam je dala vremena da sve lepo pregledamo i u miru razmislimo kuda dalje“, rekao je Taffin. „Radili smo naporno da bi za trku u Španiji spremili izmene na motoru koje bi trebalo da povećaju pouzdanost i upravljivost.“

Taffin ocenjuje stazu Catalunya kao srednje zahtevnu za motor i kaže da očekuje da će porast performansi motora biti primetan.

„Catanunya ima srednje i tupe uglova na krivinama, duge pravce, promene nadmorske visine. Kao takva ona je srednje zahtevna za sam agregat. Radujemo se trci i nadamo se da će se naš rad videti na stazi.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video