Auto trke Rally

Reli Monte Carlo: Ogier o rivalstvu sa Loeb-om

WRC šampion Sebastien Ogier očekuje jaku konkurenciju od devetostrukog osvajača WRC titule, Sebastien Loeb-a koji će se pojaviti na otvaranju WRC sezone u Monte Carlo-u.

Loeb će voziti Citroen DS 3 posle pauze od 14 meseci u WRC-u i suprotstaviće se bivšem rivalu Ogier-u u svom VW Polo R.

Ogier je rekao da je srećan što će se Loeb trkati sa njim u Monte Carlo ali da ipak nece osećati pritisak da mora da pobedi zemljaka.

„Očekujem od njega da bude konkurentan kao i uvek,“ rekao je Ogier za wrc.com. „Iako je imao godinu pauze u WRC-u i dalje je konkurencija. Siguran sam da će se vratiti prilicno jak i to je interesantno za trku ali da budem iskren zaista ne osećam neki dodatni pritisak.“

Ovaj par je imao istorijske sukobe tokom prethodnih godina u WRC-u i turbulentnu vezu kao kolege u Citroenu 2011.

Od tada ovaj duo se susretao samo četiri puta, najskorije na Rallye de France 2013god i svaki vozač ima po dve pobede pa bi Monte Carlo mogao da odluči ko je bolji.

Međutim, Ogier, koji je pobedio prošle godine u Monte Carlo-u izjavio je o rivalstvu sa Loeb-om:

„To nije pravi značaj, ne moram da se dokazujem protiv njega. To je samo interesantan izazov zato što on opet vozi“

Loeb je rekao da se sprema da pruži najbolje u Monte Carlo-u uprkos tome što se ne takmiči u WRC-u više od godinu dana. 40-godisnjak ima 78 pobeda u WRC-u i samouveren je da može Ogier-u da napravi problem.

„Moje ambicije su da dam sve od sebe“, rekao je Loeb za wrc.com. „Nisam vozio više od godinu dana, ok, nije mi prioritet da pobedim, ali sa druge strane, kada dođem na start relija uvek se trudim da dam sve od sebe. Tako da ću se truditi da se pripremim što je bolje moguće“

Video