Rekordan broj prijavljenih za TCR trku u Singapuru

Za TCR rundu u Singapuru prijavljen je rekordan broj takmičara, čak 24. Presudnu zaslugu za nikad veći broj potencijalnih startera ima činjenica da će na stazi Marina bay biti vožene trke Internacionalne i Azijske serije.

Azija je pre desetak dana na Sepangu započela sopstveni šampionat, koji će, opet zajedno sa Internacionalnim, posle Singapura obići još i Buriram i Makau.

Od takmičara poznatih na međunarodnoj sceni, onih sa najzapaženijim ulogama u TCR Internacionalnoj seriji, u Singapuru startuje kompletna postava Craft-Bamboo Lukoil tima (Pepe Oriola, Jordi Gene, Sergey Afanasyev), za West Coast racing takmičiće se Gianni Morbidelli, Kevin Gleason i povratnik Rene Munnich, a za Target će, bez obzira na sve jadikovke o svojim budžetskim nedaćama, nastupiti Stefano Comini. To znači da nijedan od četvorice protagonista borbe za inauguralnu titulu (Oriola, Comini, Gene, Morbidelli) neće izostati sa devete runde šampionata.

Tomas Engstrom vozio je Seat Liqui Moly tima Engstler u Sočiju, a sada se vraća u ekipu kao pilot jednog od njenih novih Golfova. U tročlanoj bavarskoj postavi su i Michail Grachev i Lorenzo Veglia, s tim što je Rusu takođe pripao Golf, a Italijan ostaje u Leonu. U zapažene povratnike spada i Fernando Monje, koji treba da startuje u Opel Astri OPC Campos racinga, s kojom je već stizao do podijuma u Monci. Španci su za ovu priliku prijavili još jedan automobil, ali ime vozača još nije objavljeno.

Najzapaženiji TCR debitanti na stazi Marina bay biće veteran Luca Rangoni, koji će pilotirati Subaruom tima Top Run na njegovoj takmičarskoj premijeri, te holandski tinejdžer Loris Hezemans, pobednik prve trke Seat Leon Evrokupa u Špilbergu, učesnik Audi sport TT kupa i sin legendarnog Toynea Hezemansa, dvostrukog turing prvaka Evrope i osvajača brojnih prestižnih endurance trka u sedamdesetim godinama prošlog veka. Loris u Singapuru vozi Leona tima Target.

Zahvaljujući združenom nastupu Internacionalne i Azijske serije, kao i debiju Subarua, predstojećeg vikenda će na ulice Singapura izaći i zanimljiva turing tehnika. Ne samo što se broj Hondi Civic J.A.S. motorsporta penje na pet, već se među starterima nalazi i Ford Focus koji nema nikakve veze sa italijanskim Protimom, nego ga je izradio i spremio tim FRD Ford HK racing, u čijim bojama se i trka.

Dodajmo i podatak da će prvi put u sezoni na TCR trkama biti zastupljeno šest automobilskih brendova: Seat (13 prijavljenih automobila), Honda (5) Volkswagen (2), Opel (2), Ford (1) i Subaru (1).

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video