Redding pronašao maksimum

Dvadesetdvogodišnji Scott Redding juče je tokom poslednjeg dana MotoGP testiranja na Jerezu, na svom Ducatiju bio najbrži.

Redding je prilagodio stil vožnje i raspored mase na motoru, kako bi vozio vreme 1:38,9. Redding je govorio o tome da je pronašao granicu prednjeg Michelin pneumatika, te je izjavio da je „motor komunicirao s njim“, čime se mali broj vozača može pohvaliti kada je u pitanju motor za 2016. godinu.

Britanac je počeo svoju izjavu sa „Današnji dan je bio dobar“ da bi zatim izjavio kako je uspeo da dodatno spusti vreme, što je ozbiljan napredak. Oseća se dobro na motoru i na Michelin gumama. Pokušavali su svašta sa pomeranjem težine i konačno su pronašli optimum, što je uzrokovalo dobrim prolaznim vremenom.

Kako kaže, oni nisu napravili veliki broj krugova, ali su napravili par veoma dobrih krugova. Na zimsku pauzu odlaze puni samopouzdanja, što ranijih godina nije bio slučaj.

Veoma je zanimljiva izjava koju je na kraju dao Redding – „Kada stavim novu gumu, idem brže. To prošle godine nije bilo moguće. Nova guma, stara guma, velika guma, okrugla guma, … šta god da smo pokušali išli smo isto. Sada je drugačije.

U MotoGP šampionatu kreže zimska zabrana testiranja, a timovi će ponovo testirati u februaru, za kada su planirana dva zvanična testa u Maleziji.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video