Redding potpisao za Pramac Ducati

Scott Redding je rekao da je želja Pramac Racing-a i Ducatija da se on nađe u njihovim redovima bila odlučujući faktor da im se pridruži u 2016.

Englez je potpisao jednogodišnji ugovor sa Pramac Racing-om sa opcijom produženja za još jednu sezonu, o čemu će odlučivati Ducati.

„Lepo je znati da je dogovor postignut nema više pritiska oko toga šta govorim medijima,“ rekao je Redding. „Svi su znali šta će se desiti tako da je bio malo veći pritisak na meni, sada moramo dati sve od sebe i da završimo ovu sezonu.“

Od kada je prvi put testirao italijansku marku 2012. Ducati je bio zadivljen Reddingovim talentom i Pramac Ducati je bio blizu potpisivanja ugovora sa njim 2014. godine. Uprkos njegovoj lošoj sezoni 2015. u kojoj je samo tri puta završio među prvih deset vozača, Ducati je i dalje bio zainteresovan da potpiše sa njim jer je Redding bio slobodan da ode iz Marc VDS tima.

„Ducati me je oduvek želeo a ja ne znam zašto. Oni su me želeli još od 2012. Nisam to mnogo očekivao ove godine jer sam prošle godine u poslednjem minutu odlučio da vozim Hondu.“

„Mislio sam da će oni biti nešto kao ‘prošle godine si to uradio’ ali su bili stvarno dobri. Rekli su da me žele i veruju da mogu da me podrže na najbolji mogući način da napravim dobre rezultate. Lepo je znati da idem u tim koji me zaista želi a bez da sam ja želeo da budem tamo.“

Oni su mi u suštini rekli: „Da li želiš da voziš motocikl i da li želiš da budeš konkurentan“? Da – i to je u suštini bio dogovor.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video