Redding: „Početak nije bio savršen“

Scott Redding debitovao je juče u Kataru za upravljačem Honde RC213V Estrella Galicia 0,0 Marc VDS tima.

Redding je završio prvi ovogodišnji MotoGP slobodni trening na 12. poziciji na tabeli vremena. 22-godišnji Britanac počeo je sesiju sa tvrdim gumama i imao je nekoliko problema na kočenju i sa poklopcem rezervoara koji je specijalno dizajniran kako bi se bolje prilagodio Reddingovoj visini.

Scott Redding: „Imali smo nekoliko malih problema sa poklopcem rezervoara i kočnicama, tako da ovo nije bio savršen početak, ali bolje je da ove probleme otklonimo sada. Koristili smo tvrde gume na početku pre nego što smo se na kraju prebacili na mekane, koje su napravile velike razliku u prolaznom vremenu. Probali smo nekoliko različitih stvari danas koje nismo mogli da probamo ovde na testu jer je poslednjeg dana padala kiša, tako da je ovo više bio naš poslednji dan testiranja dan. Prilično sam zadovoljan, jer i dalje imamo prostora za napredak, tako da sutra posao zaista počinje.“

 

Foto: marcvds.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video