Redding: „Koristiću ekstra tvrdu gumu“

Scott Redding vozač Estrella Galicia 0,0 Marc VDS tima bio je blizu da po drugi put startuje u prvih deset, ali je kvalifikacije završio na 11. poziciji.

Uslovi na brzoj i tehničkoj Termas de Rio Hondo stazi značajno su se poboljšati u odnosu na klizavu površinu tokom petka. Ali mnogo toplije vreme predstavljalo je izazov za Reddinga da pronađe optimalno prijanjanje na njegovoj Honda RC213V mašini.

Termas de Rio Hondo staza naročito je teška za gume, nekoliko brzih sekcija i abrazivna površina čine je jenom od najzahtevnijih staza na kalendaru za vozače i Bridgestone. Kao rezultat toga, Redding planira da se trka sa novom ekstra tvrdom komponentom zadnje gume i iskoristi bolju izdržljivost koju nudi za sutrašnju 25 krugova dugu trku.

Scott Redding: „Prilično sam frustriran kao je protekao jučerašnji dan. Staza je bila čistija nego u petak ali mnogo veća temperatura asfalta znači mnogo teže pronalaženje prijanjanja. Moj najveći problem je prijanjanje na ivicama zadnje gume i to je isto na tvrdoj i ekstra tvrdoj zadnjoj gumi. Ne mogu da kontrolišem proklizavanje kada zadnji kraj počne da bezi, pa ćemo da pogledamo podatke i smislimo plan kako da danas budemo bolji u trci. Za trku ću koristiti ekstra tvrdu gumu jer ima bolju izdržljivost jer izgleda da će trka biti duga i vrela.“

 

 

Foto: motogpbrits.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video