Red Bull i Toro Rosso deliće tehnologiju naredne sezone

SHANGHAI, CHINA - APRIL 17: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer and Carlos Sainz of Spain driving the (55) Scuderia Toro Rosso STR11 Ferrari 060/5 turbo battle for position on track during the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 17, 2016 in Shanghai, China. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Tim iz Milton Kinsa želi da sa svojim juniorskom postavom u 2017. razmenjuje određene podatke i delove.

James Key izjavio je da je glavni razlog prebacivanja Toro Rossa na Renaultove agregate i činjenica da Red Bull ubuduće želi da rarzmenjuje određene podatke. Pored toga, ista pogonska jedinica će smanjti troškove ove kompanije.

„Ovo je normalno stanje stvari kada imate dva tima u Formuli 1. Mi smo se sklonili od Renaulta samo zbog toga jer nismo bili sigurni da li će oni kupiti Lotus. Zbog toga smo znali da će biti određenih problema, pa smo želeli da se osiguramo. I dalje nam je cilj da imamo istu pogonsku jedinicu kao Red Bull kako bi mogli da delimo određenu tehnologiju, a to će vam dati mogućnost da lakše nađete rešenja za probleme koje imate.“ kazao je tehnički direktor Toro Rossa.

On je dodao da bi Toro Rosso mogao naredne sezone da iskoristi dosta stvari od Red Bulla.

„Za sada imamo neke iste delove u menjaču, ai bi to mogli da proširimo na sistem za gorivo, hidrauliku, izduvni sistem i elektroniku. Oko toga bismo mogli da uštedimo dosta novca.“

foto: Getty Images/Red Bull Content Pool/redbullcontentpool.com

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video