Red Bull ozbiljno preispituje svoju vezu sa Renaultom

Pojedini izvori ukazuju na to da je Red Bull postavio ultimatum Renaultu, koji sa druge strane ukazuje na to da je možda tim iz Milton Kinsa već dogovorio saradnju sa nekim drugim proizvođačem motora. Ipak, ovaj dogovor komplikuje Toro Rosso, za koga se takođe traži novi dobavljač motora.

„Jedino što vam mogu reći jeste da imamo ugovor sa Renaultom. Još čekamo njihove određene odgovore i čim ih dobijemo onda bi mogli da donesemo odluku o našoj budućnosti.“ rekao je Christian Horner.

Takođe, novodi se da Red Bull ima opciju da raskine ugovor sa Renaultom, ukoliko francuski proizvođač ne bude dao određene performanse. Sa druge strane Hornera brine i za kakav status će se odlučti Renault i da li će kupiti Lotus za svoj novi pohod sa fabričkim timom.

„Želimo da znamo kakve će planove imati Renault. Ma šta oni radili, trebali bi da imaju konkurentan motor ili će jednostavno morati da se povuku iz takmičenja. Predhodnih par godina smo uživali u saradnji sa njima, osvojili smo osam trofeja i pobedili na preko 50 trka.“ dodoa je šef Red Bulla.

Horner je još rekao da njihov tim mora uskoro da zna kakvu će pogonsku jedinicu narede godine imati u bolidu.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video